Ekmek fiyat belirleme komisyonu toplandı

16 Ocak 2024

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Ekmek Tarifeleri Belirleme Komisyonu toplantısı Birlik Başkanı Veysel Sarı Başkanlığında toplandı.

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Mersin Büyükşehir Belediyesi adına Nazım Külbay, Ticaret il Müdürlüğü adına Mustafa Damar, Tarım İl Müdürlüğü adına Yılmaz Kaya, Mersin TSO adına Abdulkadir Dölek ile Mersin Fırıncılar Odası Başkanı Faruk Dalkılıç, Tarsus Fırıncılar Odası Başkanı Suat Yaşar, Tömük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Erdemli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Metik, Aydıncık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mithat Akıncı, Gülnar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynel Nar, Mut Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yusuf Köğçe, Silifke Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Uçal Mavili, Silifke Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Zahide Doğan katılım gösterdi.

Toplantıda Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine bağlı Mersin il merkezi ve Tarsus Fırıncılar odası ile diğer ilçelerde fırıncıların kayıtlı olduğu esnaf ve sanatkarlar meslek odalarınca Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinin 4. Maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde tanımı yapılan ekmeğin maliyetlerindeki artışlarına dikkat çekildi.

Un fiyatlarında ve temel girdi maliyetlerinde yaşanan önlenemeyen artışlar nedeniyle ekmekte yeni fiyat belirlemesinin kaçınılmaz bir zorunluluk olduğu konusunda bakanlık temsilcilerinin şerhi haricinde tüm komisyon üyelerinin hem fikir olduğu komisyonda, ilgili birimlere iletilmek üzere yeni fiyat tarifesiyle ilgili komisyon kararı tutanak altına alındı