Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 101. Yılı kutlandı

18 Mart 2024

 

Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 101 yıl dönümü, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, MBB Başkanı Vahap Seçer, Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı ve diğer kent protokolunun katılımı ile coşkulu şekilde kutlandı.

Mersin Garı’nda Vali  Ali Hamza Pehlivan, Mersin Milletvekilleri  Talat Dinçer,  Gülcan Kış, Akdeniz Bölge Ve Garnizon Komutanı Tuğamiral SMurat Fırat, Büyuksehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Milli Eğitim Müdürü  Fazilet Durmuş, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Hasan Gül, İş Kur İl Müdürü  Ercan Gön, İl Sosyal Hizmetler Müdürü  Naci Yılmaz , Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, Birlik yöneticileri Faruk Dalkılıç, Doğan Gündüz ve Hüseyin Yalın ile daire müdürleri, Muharip Gaziler ve öğrencilerin katılım gösterdi.

Mersin Gar’ında temsili trenin karşılanmasıyla başlayan kutlamalarda Mersin Valisi  Ali Hamza Pehlivan, Muharip Gaziler Derneği üyesi bir gazinin trenden inerek takdim ettiği Türk Bayrağı’nı öperek teslim aldı. Tören, Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Vali Pehlivan, diğer protokol üyeleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlardan oluşan kortejin Cumhuriyet Alanı’na yürümesiyle devam etti. Cumhuriyet Alanında Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in konuşmalarıyla sona erdi.